Ainin matkamuisteloita ym.

joulumatka 12.12.2019.  Eläkkeensaajien  Ja niin Joulu joutui jo ….....ja meidän Tikkurilan Seudun

Erikssonin bussi nouti meidät matkaan  ja tällä kertaa suunnistimme kohti Mäntsälää. Saaren kartanoon.

Saaren kartano on Keudan, eli Keski-Uudenmaan koulutuskuntayhtymän suuri kartano Mäntsälässä. Sinne on rakennettu  puutarhan tiloihin Joulumaa. Kasvihuoneisiin on rakentunut kirkko, joulutori sekä joulumetsä. Joulumetsässä oli nähtävänä eläimiä ja myöskin puuhaa lapsille. Eläimiä oli ainakin suloisia pupuja, vuohia, aasi ja laama ja tietysti valtavan komea ja iso sika.  Kaikki eläimet olivat päättäneet olla kohteliaita ja vähän välinpitämättömiä saamaansa huomioon. Jopa laama ei syljeksinyt katsovia ihmisiä naamalle eikä selkään.

Ja tietysti joulutorilla oli joulutavaroita ostettavaksi asti ja naposteltavia maistettavaksi. Aika paljon meidän kasseihin tavaraa siirtyikin.

Myöskin kahvila ja ravintola tarjosi palveluaan.

Emme vielä tunteneet tarvetta ruokailuun ja seuraava kohteemme oli Levannolla sijaitseva Kotipiirin Tuottajatori.

Siellä oli tarjolla monipuoliset valikoimat maistuvia elintarvikkeita ja ihastuttavia käsitöitä suoraan tiloilta jo vuodesta 1992.

Sitten suunnistimme kohti Orimattilaa ja siellä Mega Myynti Areena

outletmyymälää.

Täällä oli sitten tarkoitus ruokailla. Mutta kuinka ollakkaan,  ravintola oli pistänyt sievästi ovet kiinni ja ilmoitus ovessa kertoi, että avataan kyllä uusi ravintola, mutta ei kerrottu koska.  Olimme jo kuitenkin sen verran nälkäisiä, että emme jääneet odottamaan uuden ravintolan avaamista vaan päätimme tehdä ostokset pikavauhtia ja jatkaa matkaa edelleen.

Sitten äänestettiin mennäänkö Mäntsälässä  syömään Juustoporttiin vain Simpukkaan. Kuljettaja Vilin ääni ratkaisi ja hän ohjaili bussin Simpukkaan. Ruoka oli varmasti maittavaa, joten jokainen sai tahtonsa mukaan vatsansa täyteen.

Kyllä Simpukassakin oli vessat merkitty mistä ovesta pitää mennä naisten ja mistä miesten puolelle.  Mutta eräällä mies asiakkaalla ei asia ollut mennyt perille, vaan kun meidän porukan naisasiakas meni sisään seisoi mies täydessä toimituksessa naisten vessassa ja ovi aivan apposen auki!! Hyvää siinä oli kyllä se, että mies oli nuori ja komea!!!            

                                                                                                                

Jotkut vielä kipaisivat valtatien poikki Juustoporttiin juusto ostoksille.

Joulujuustot tuli hankittua.

Sitten tunsimmekin saaneemme tarpeeksi nähtävää ja ostettavaa tälle päivälle ja bussi suunnistikin kohti koti Tikkurilaa.

Kotimatkakaan ei ollut tylsää istumista vaan ” linja-autossa oli tunnelmaa!”

Aino lauloi ensi sooloa nonstoppina ja me seurasimme mukana. Kaikki muistamamme joululaulut tuli laulettua.

Matka jäi muistoihimme mukavana ja antoisana joulumatkana. Taputimme kiitokset kaikille järjestäjille ja osallistuneille.

Paperille naputteli

Aini